europe svg facebook svgyt svgbip svg
europe svg
vulcan facebook svgyt svgbip svg europe svg

Dzień trzynasty i czternasty

Sobota rano (19.10.24) przywitała nas niezbyt zachęcającą pogodą. Kiedy wstaliśmy, niebo było szare, a z chmur padał lekki deszcz. Wszyscy trochę się martwiliśmy, że to zepsuje nam zwiedzanie zamku Chambord, na które tak czekaliśmy.

Dzień dwunasty

flaga francjaDzień dwunasty (18.10.24) naszej praktyki zagranicznej we Francji okazał się naprawdę fascynujący i pełen nowych doświadczeń.

Dzień jedenasty

Jedenasty dzień (17-10-2024) naszych praktyk był bardzo ciekawy! Rano odwiedziliśmy powierzchnię eksperymentalną do badań dębu szypułkowego.

Dzień dziesiąty

flaga francjaDziś (16.10.2024), podczas praktyk zawodowych, nasza grupa wzięła udział w dwóch istotnych wizytach, które dostarczyły nam cennych doświadczeń z różnych dziedzin związanych z przetwórstwem drewna i ogrodnictwem.

Dzień dziewiąty

flaga francjaDzisiejszy dzień (15.10.24) na praktykach we Francji był pełen wrażeń i ciekawych zadań!

Dzień ósmy

Ósmy dzień (14.10.24) naszej praktyki zagranicznej we Francji rozpoczął się od wykładu na temat leśnictwa w tym kraju.

Dzień szósty i siódmy

flaga francjaSzósty dzień (12.10.24) naszej praktyki we Francji zaczęliśmy od zwiedzania niezwykle fascynującego muzeum i toru Le Mans 24h.

Dzień piąty

flaga francjaPiątego dnia (11.10.24) praktyk w ramach naszego wyjazdu do Francji odwiedziliśmy francuską hodowlę dębów, które odgrywają kluczową rolę w zrównoważonym zarządzaniu lasami i produkcji drewna we Francji.

Dzień czwarty

Czwartego dnia (10.10.2024) praktyk w ramach naszego wyjazdu do Francji odwiedziliśmy ciepłownię, która dostarcza ciepło oraz prąd do pobliskich budynków, która w 70% jako główne paliwo wykorzystuje biomasę - co pozwala na redukcję emisji CO2 i zmniejszenie zużycia paliw kopalnych.

Dzień trzeci

flaga francjaTrzeciego dnia naszych praktyk zagranicznych odwiedziliśmy fabrykę okien.

Dzień drugi

Kolejny dzień (08.10.24) naszego wyjazdu do Francji rozpoczął się od spokojnego śniadania, które pozwoliło nam zebrać siły przed intensywnym dniem.